Fittipaldi, Leclerc, Sirotkin a další jezdci si dnes vyzkouší formuli E

Fittipaldi, Leclerc, Sirotkin a další jezdci si dnes vyzkouší formuli E

Dnes, den po skončení druhého závodu sezóny formule E, se na okruhu v Marrákeši uskuteční druhé sezónní testování, které bude určeno nováčkům. Mezi piloty, kteří dnes budou poprvé v kariéře testovat monopost formule E, najdeme řadu zajímavých jmen.

Mezi piloty, kteří dnes v rámci testování vyjedou v Marrákeši na trať, najdeme hvězdy scény sportscar, jezdce DTM, bývalé piloty formule 1 a i dvě ženy.

Jednou ze dvou pilotek, která dnes usedne do monopostu formule E, bude nejmladší šampionka British GT v historii Jamie Chadwick. Britská jezdkyně bude stejně jako v Rijádu testovat vůz čínského týmu NIO. Ten dnes dá během testů příležitost pouze jí, druhý monopost čínské automobilky na trať během testování nevyjede.

Druhou zástupkyni něžného pohlaví uvidíme testovat s monopostem týmu DS Techeetah. Do zlaté formule usedne stejně jako v Rijádu Kolumbijka Tatiana Calderón.

Testů se dále zúčastní několik pilotů s bohatými zkušenostmi ze šampionátu DTM. Jmenovitě se jedná o Daniela Juncadellu, který bude testovat pro HWA, Jamieho Greena a Nica Müllera, kteří si vyzkouší monoposty továrního Audi a o Bruna Spenglera s Marcem Wittmannem, kteří usednou do vozů BMW.

S týmem Mahindra se dnešních testů zúčastní Sergej Sirotkin, který ještě v loňském roce pilotoval monopost stáje Williams ve formuli 1. Sirotkin je v médiích spojován také s možnými starty ve zbývajících závodech sezóny FIA WEC 2018/2019, kde ve třídě LMP 1 působí jeho mateřský tým SMP Racing.

Druhým z bývalých pilotů formule 1, který se zúčastní dnešních testů, je expilot týmu Sauber Felipe Nasr. Brazilec, který nyní závodí v zámořském šampionátu IMSA WSC s prototypem Cadillac, dnes usedne do monopostu stáje DRAGON. 

Dalším zajímavým jménem, které se dnes objeví na trati, je Arthur Leclerc. Mladší bratr monackého pilota formule 1 bude na trati v Marrákeši testovat monopost Venturi.

Osmnáctiletý Leclerc v roce 2018 debutoval v závodech formulí, když se dvěma vítězstvími obsadil konečné páté místo v šampionátu francouzské formule 4.

„Kompletně se oddám týmu v jeho snaze co nejlépe vyladit vůz Venturi VFE-05. Poděkuji tak Susie Wolff, Gildu Pastorovi a dalším členům týmu za příležitost řídit toto vynikající auto. Formule E je pionýrský, mladý a inovativní šampionát a já jsem šťastný, že se stanu jeho součástí v tak rané fázi mojí kariéry,“ řekl Arthur Leclerc pro e-racing365.com.

Vůz týmu Jaguar si poté vyzkouší další nositel slavného jména, a to Pietro Fittipaldi, vnuk legendárního Emersona. Pietro Fittipaldi se již ve své kariéře stal šampionem formule V8 3.5, vyzkoušel si prototyp LMP 1 a zazávodil si v IndyCar.

„Řekl bych, že formule E je nyní zajímavá pro všechny jezdce, a to díky technologiím a přicházejícím automobilkám,“ myslí si dvaadvacetiletý Brazilec.

Do testů zasáhnou i piloti se zkušenostmi z formule 2 Nyck de Vries nebo Antonio Fuoco. Kompletní startovní listinu testů si můžete prohlédnout níže.

Tým Jezdec
Envision Virgin Racing Nyck de Vries (NLD)
Panasonic Jaguar Racing Pietro Fittipaldi (BRA)
Envision Virgin Racing Benoit Treluyer (FRA)
HWA RACELAB Daniel Juncadella (ESP)
GEOX DRAGON Felipe Nasr (BRA)
GEOX DRAGON Antonio Fuoco (ITA)
NIO Formula E Team Jamie Chadwick (GBR)
Audi Sport Abt Schaeffler Jamie Green (GBR)
HWA RACELAB Raffaele Marciello (ITA)
Venturi Formula E Team Arthur Leclerc (MCO)
Panasonic Jaguar Racing Harry Tincknell (GBR)
Nissan e.dams Mitsunori Takaboshi (JPN)
Nissan e.dams Jann Mardenborough (GBR)
DS TECHEETAH James Rossiter (GBR)
BMW i Andretti Motorsport Bruno Spengler (CAN)
BMW i Andretti Motorsport Marco Wittmann (DEU)
DS TECHEETAH Tatiana Calderon (COL)
Venturi Formula E Team Norman Nato (FRA)
MAHINDRA RACING Sergey Sirtokin (RUS)
Audi Sport Abt Schaeffler Nico Muller (CHE)
MAHINDRA RACING Sam Dejonghe (BEL)

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud