Fisichellu dělily dvě sekundy od velkého úspěchu - zisku bodu

Ve Force India mají přesto důvod oslavovat.

Výsledek ve včerejší kvalifikaci byl pro Force India jako pole position. Zisk bodu by snad pro dosavadního outsidera odpovídal vítězství v závodě. A nebylo k tomu daleko, Giancarlo Fisichella dojel na devátém místě. Pozitivní výsledek týmu Vidžaje Mallyi potvrdil čtrnáctým místem Adrian Sutil.

"Jeli jsme na jednu zastávku v boxech. Tato strategie by byla OK, kdybychom na začátek závodu nenasadili superměkkou směs pneumatik, která se velmi rychle zničila. Musel jsem do boxů, kde jsem ztratil hodně času. Pak už jsem měl víceméně po závodě, těžko jsem s tím mohl něco dělat. Ke konci závodu jsem zajel pár dobrých časů, což nás může těšit. Můžete od nás očekávat lepší výkony," řekl Sutil.

Fisichella dojel na smolné deváté pozici, o drahocenný bod ho dle vlastních slov připravil nepovedený start.

"Deváté místo je pro tým skvělý výsledek. Rychlost nám nescházela. Myslím, že jsem jel dobře, dával jsem pozor na pneumatiky a zajížděl slušné časy. Na startu jsem se o místo propadl, což mě možná stálo bod. I tak ale musíme být s dneškem spokojeni. Udělali jsme velký krok dopředu, oba vozy jsme dostali do druhé části kvalifikace a dnes jsme dojeli dvě sekundy za bodovanými pozicemi. Musíme se pokusit udržet tyto pozice i do budoucna," řekl Fisichella.

Doporučujeme

Články odjinud