Fisichella měl potíže s plynovým pedálem

Oba vozy Force India byly rychlé na rovinkách.

Piloti stáje Force India Giancarlo Fisichella a Adrian Sutil zajeli v kvalifikaci osmnáctý, respektive devatenáctý nejrychlejší čas. K postupu do druhé části kvalifikace oběma chybělo zhruba 0,5 sekundy.

Fisichella měl během svého prvního výjezdu potíže s plynovým pedálem, který musel vyměnit. "Nemohl jsem proto absolvovat tři výjezdy, což bylo velmi důležité. Kolo, které jsem odjel, bylo čisté a auto dobře vyvážené," pochvaloval si Ital. Dále poukázal na promíchanost závodního pole. Podle jeho slov by mohl pomoci k posunutí vpřed pravděpodobný déšť.

Sutil považuje svůj kvalifikační výsledek za reálné maximum a upozorňuje, že je třeba získat přítlak. "Jsme velmi rychlí na rovinkách a je tu určitý potenciál pro předjíždění, takže uvidíme. V Melbourne se odjel vzrušující závod, všechno je možné. Jsem stále pozitivní," říká odhodlaně Němec.

Hlavní závodní inženýr Dominic Harlow očekává zajímavý závod. "Z minulého víkendu víme, že naše závodní tempo v kombinaci s rychlostí na rovinkách a kreativní strategií by mohlo stačit k zisku bodů," věří.

Doporučujeme

Články odjinud