Finanční situace Sauberu je lepší, pochvaluje si Kaltenbornová

Finanční situace Sauberu je lepší, pochvaluje si Kaltenbornová

Šéfka Sauberu se nechala slyšet, že finanční situace týmu se zlepšila.

Po náročné sezóně 2014, ve které tým poprvé ve své historii nezískal ani bod, a problémech ze začátku letošní sezóny, kdy se tým musel dohodnout s Giedem van der Gardem, který měl mít údajně podepsané místo závodního jezdce, na tom nebyla švýcarská stáj nejlépe.

V polovině letošní sezóny formule 1 je ale na tom tým po ekonomické stránce o poznání lépe. Nejen, že nasbíral již 22 bodů, ale před nedávnem také oznámil prodloužení kontraktu s Felipem Nasrem i Marcusem Ericssonem.

„Naše finanční pozice je nyní celkově lepší,” řekla Monisha Kaltenbornová pro ESPN. „Už ke konci loňského roku jsme se krok za krokem zlepšovali, a i když to byly jen malé krůčky, šli jsme správným směrem.”

„Kdyby tyto kroky nenastaly, tak myslím, že tihle jezdci by se nerozhodli tak, že s námi chtějí jednat a být v tomto týmu. Takže základ tu je a my teď jdeme správným směrem.”

Oznámení jezdecké sestavy pak podle Kaltenbornové přináší do týmu klid.

„Přináší to jistou soudržnost a stabilitu a zklidňuje to situaci. Kolem je spousta spekulací a naši jezdci pak dostávají otázky, na které nevědí jak odpovědět a nevědí, co je správné a co špatné. Přináší to světlo do celé záležitosti, je to tak jasné a všichni teď díky tomu vědí, že je všem spekulacím konec.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud