FIA zbavila Donnellyho a Purnella funkcí v motorsportu

Jean Todt se snaží přebudovat FIA podle svých předvolebních slibů a v rámci reorganizace přesunul Alana Donnellyho mimo motorsport, s Tonym Purnellem se rozloučil úplně.

Alan Donnelly pracoval v roli nehlasujícího předsedy stewardů ve formuli 1 a měl za úkol dohlížet na svižnost a objektivnost rozhodnutí během závodních víkendů. Nyní se má v rámci automobilové federace uplatnit v oblasti mobility a spolupráce s automobilkami.

Bývalý šéf týmu Jaguar Tony Purnell působil jako technický konzultant FIA a s federací se rozloučil úplně.

"Soustředili jsme se na rozvoj a posílení našich vlastních expertů," uvedl mluvčí FIA pro Autosport. "V tomto ohledu byl jmenován seniorským technickým poradcem bývalý manažer vývoje a výzkumu PSA Peugeot Citroën Bernard Niclot. A novým ředitelem pro pohony a elektroniku byl jmenován bývalý šéf motorů a elektroniky Ferrari Gilles Simon."

Niclot se bude v rámci FIA zabývat technikou všech závodních sérií, radit bude i v oblasti silničních vozů, především co se bezpečnosti a životního prostředí týče. Simon bude spolupracovat se Sportovním oddělením federace a bude mít za úkol zajistit zavádění nových technologií, které budou využitelné v motorsportu a silničním provozu.

Doporučujeme

Články odjinud