FIA vybrala dvanáct jezdců do své akademie, Čech neuspěl

FIA vybrala dvanáct jezdců do své akademie, Čech neuspěl

Mezinárodní automobilová federace vyhodnotila devatenáct kandidátů na členství v jezdecké akademii a vybrala z nich dvanáct pilotů, které bude učit. Jan Skála mezi ně bohužel nepatří.

V lednu jsme vás informovali, že FIA zakládá jezdeckou akademii, v které chce vychovávat mladé talenty motorsportu. Do užšího výběru se dostal i Čech Jan Skála.

V Rakousku proběhlo v uplynulých dnech třídenní soustředění, v rámci kterého federace zúžila devatenáctičlennou skupinu kandidátů na tým dvanácti jezdců, kteří se stanou studenty akademie. Jan Skála sítem neprošel.

"Začali jsme procesem, který byl otevřený jezdcům z celého světa," vysvětloval ředitel institutu FIA Richard Woods. "Po velmi pozitivním ohlasu národních motoristických organizací jsme vybrali 18 jezdců (Josef Newgarden kandidaturu stáhl kvůli závodním povinnostem v USA), kteří v sobotu dorazili do Rakouska. Z těchto 18 jich bude 12 pokračovat celou sezónu." Jezdce hodnotila FIA mimo jiné na základě dovedností za volantem BMW M3 a fyzické kondice.

"Ale žádní poražení tu nejsou. Ti, kdo nebyli úspěšní, strávili tři dny ve společnosti závodníků a trenérů světové úrovně a měli příležitost se hodně naučit. Teď se těšíme na první rok naší akademie. Jezdci stráví v průběhu sezóny hodně času s Alexem (Wurzem) a Robertem (Reidem), budou se učit o řízení vozu, fyzické kondici, psychologii a samozřejmě silniční bezpečnosti."

Vybraných 12 jezdců čeká letos šest tří až pětidenních soustředění na různých místech Evropy. Budou se učit vše, co souvisí s kariérou v motorsportu, od dovedností za volantem, přes správnou výživu, až po komunikaci s médii. První soustředění se uskuteční 26. února v Edinburghu.

VIDEO

Členové jezdecké akademie FIA 2011
Kevin Abbring - 21 let, Holandsko
Paul-Loup Chatin - 19 let, Francie
Albert Costa - 20 let, Španělsko
Alon Day - 19 let, Izrael
Philipp Eng - 20 let, Rakousko
Robin Frijns - 19 let, Holandsko
Timmy Hansen - 18 let, Švédsko
Egon Kaur - 23 let, Estonsko
Andreas Mikkelsen - 21 let, Norsko
Alexander Rossi - 19 let, USA
Richie Stanaway - 19 let, Nový Zéland
Stoffel Vandoorne - 18 let, Belgie

Doporučujeme

Články odjinud