FIA si musí dávat pozor na zkracování Eau Rouge, varuje Button

Jenson Button se obává, že budou jezdci chtít projíždět zatáčku Eau Rouge s využitím prostoru kolem tratě, proto požaduje, aby FIA věnovala tomuto úseku zvláštní pozornost.

"Je třeba zajistit, aby jezdci věděli, kde končí trať," řekl. "Protože jich bude hodně, co se budou snažit jet mimo, jet rovně, a budou si myslet, že si jich nikdo nevšimne. To znamená velký rozdíl a výhodu. Takže je třeba si to dopředu vyjasnit s Charliem (Whitingem), což také udělám."

Za Eau Rouge následuje dlouhá rovinka, takže čím větší rychlost si jezdec v této zatáčce udrží, tím větší výhodu pak bude mít nejen v čase na kolo, ale i v souboji o pozice se soupeři. Eau Rouge bude podle Buttona zvlášť zajímavá na začátku závodu.

"Se 150 kily v nádrži to bude hodně těžké," odhadl. "A jen kvůli tomu nebudete chtít nastavit auto na vyšší světlou výšku, takže to bude náročné. Hektické to tu bývá v prvním kole pokaždé. Začíná se na široké trati a pak se to zúží do první zatáčky. Pak Eau Rouge, bok po boku se 150kilovou zátěží, podlaha naráží o trať... bude to šílené. Bude tam rušno. Bude třeba mít velké koule. Alespoň je tam na výjezdu velká úniková zóna, pokud budete bok po boku a bude třeba udělat úhybný manévr."

Doporučujeme

Články odjinud