FIA pozvala Pirelli na zasedání Sportovní pracovní skupiny

FIA pozvala Pirelli na zasedání Sportovní pracovní skupiny

Reakce Mezinárodní automobilové federace na aktuální problémy s náhlými defekty pneumatik na sebe nenechala dlouho čekat. Celá záležitost se bude řešit již nadcházející středu na Nürburgringu.

Podle Autosportu se ještě dnes večer sešel na okruhu v Silverstonu prezident FIA Jean Todt se šéfem Pirelli Paulem Hemberym, závodním manažerem Mariem Isolou a ředitelem závodů Charliem Whitingem, aby společně prodiskutovali, co se vlastně v nedělním závodě přihodilo a jak budou Italové postupovat dál. Následně Todt usoudil, že by bylo vhodné, aby se Pirelli zúčastnilo dlouho plánovaného zasedání Sportovní pracovní skupiny, které se uskuteční tuto středu.

V této chvíli je již zřejmě příliš pozdě na to, aby mohli Italové podniknout takové kroky, jež by měly vliv hned na nadcházející Velkou cenu Německa, která je na programu již příští týden. Prezident FIA si nicméně od středečního jednání slibuje to, že učiněná rozhodnutí zabrání opakování se stejného problému ve zbylých závodech sezony.     

“Měl jsem schůzku se zástupci Pirelli, kteří budou pochopitelně všechny potíže, jež se vyskytly v uplynulých dnech, vyšetřovat,“ prozradil Jean Todt francouzské televizi CANAL+.

“Ve středu přijdou se svými návrhy na důležitý meeting, kde budou všechny týmy. Tahle (záležitost) bude součástí agendy. Ve chvíli, kdy se tu objeví bezpečnostní problémy, musíme učinit správná rozhodnutí - a nejen emocionálně odpovědět.“

“Musíme ty věci zanalyzovat a poté se musejí sejít dohromady experti. To nám umožní učinit konečné rozhodnutí,“ dodal prezident FIA.     

 

Doporučujeme

Články odjinud