FIA: Pirelli mělo testy nabídnout všem týmům

FIA: Pirelli mělo testy nabídnout všem týmům

Využití letošního vozu pro testování pneumatik před časem Mezinárodní automobilová federace podmínila několika omezeními, která v případě Mercedesu nebyla dodržena.

Mercedes se bránil tím, že k testování s novým vozem od FIA dostal zelenou. Federace ovšem tvrdí něco trochu jiného. Je pravdou, že Pirelli může v případě potřeby testů s kterýmkoliv týmem najet 1000 kilometrů. FIA však podle všeho dala Pirelli a Mercedesu najevo, že takové jízdy jsou možné, ale v případě, že s vozy bude operovat přímo Pirelli a že stejnou příležitost jako Mercedes dostanou i ostatní stáje.

Pirelli a Mercedes prý pak už FIA o testech neinfomovaly. Mercedes na svou obranu přišel s tvrzením, že Pirelli skutečně požádalo i další týmy o pomoc, nicméně ochotu údajně projevil pouze tým z Brackley.

"Pirelli se ptalo týmů na to, zda by nebyly ochotny pomoci s věcmi pro příští rok. Nedostalo se mu podpory. O tisícikilometrových jízdách mezi týmy a Pirelli probíhá čilá komunikace. V Bahrajnu jsme měli problém s Lewisovými pneumatikami, a tak nás to velmi zajímalo. Pokusili jsme pomoci. Vypadá to, že nikdo jiný něco takového provést nechtěl," řekl šéf Mercedesu Ross Brawn.

Případ Mercedesu by mohl být řešen až u Mezinárodního tribunálu FIA. Stewardi, kteří v Monaku šetřili stížnosti ze strany Red Bullu a Ferrari, připravují pro FIA dopis s dalšími informacemi. Výsledky Velké ceny Monaka by měly být konečné, ovšem vyloučeny nejsou postihy do budoucna.  

Doporučujeme

Články odjinud