FIA chce počkat na Manor

FIA chce počkat na Manor

Mezinárodní automobilová federace (FIA) chce tým Manor v nadcházející sezóně formule 1 a je ochotna mu držet místo na roštu tak dlouho, jak to jen bude možné.

Stáj, která v minulých letech závodila pod jménem Marussia, chtěla do prvních letošních závodů vyjet s loňským vozem, to ovšem ostatní týmy při hlasování zamítly.

Manor se však nevzdává a pokračuje ve stavbě vozu pro letošní sezónu. V tuto chvíli se ale zdá nepravděpodobné, že by tým stihl vůz postavit pro první závod sezóny v Austrálii.

V loňské sezóně tým obsadil deváté místo v Poháru konstruktérů, za které mu náleží finanční odměny. Ovšem k tomu, aby je tým skutečně dostal, by musel nastoupit nejpozději do čtvrtého závodu letošní sezóny, Velké ceny Bahrajnu, která se koná 19. dubna.

Investoři Manoru již zaplatili vstupní poplatek pro letošní sezónu, čímž potvrdili, že to s návratem na startovní rošt F1 myslí vážně. Podle informací Autosportu jsou zároveň v úzkém kontaktu s FIA, která je ochotna počkat s vydáním oficiální startovní listiny do doby, kdy bude jasné, zda bude schopen Manor nastoupit do velké ceny.

Doporučujeme

Články odjinud