Ferrari: Závodní rychlost máme, teď stačí zrychlit v kvalifikacích

Ferrari: Závodní rychlost máme, teď stačí zrychlit v kvalifikacích

Navzdory chladnému počasí se Ferrari v neděli na Hungaroringu rychlostně dařilo, i když výsledek tým neuspokojil. Maranellští potřebují udělat poslední krok v kvalifikacích.

Monopost Ferrari měl v posledních závodech dostatečnou výkonnost na boj o vítězství, ale zatím získal jen jedno. "Myslím, že jsme teď v situaci, kdy v závodech výkonnost máme. Co se týče konečného výsledku tento víkend, mnoho věcí ho ovlivnilo, ale co se týče výkonnosti, musíme se zlepšit ve třetí části kvalifikace, protože tam nám pořád něco schází," hodnotil šéf Scuderie Stefano Domenicali.

Ferrari doufalo v Maďarsku v horké letní počasí, ale nakonec panovaly podmínky podobné Silverstonu a Nűrburgringu. Což ovšem až tak velký problém nebyl. "Závodní rychlost nemáme vůbec špatnou, ale tyto podmínky a počasí jsou perfektní pro auta McLarenu a jeho jezdce. Ale když se podíváte na různé podmínky posledních čtyř závodů, které byly vždy obtížné, Fernando získal víc bodů než kdokoliv jiný."

Ještě lépe by se mělo Ferrari dařit, až se formule 1 potká s teplým počasím. "Určitě to má vliv na naší výkonnost, především při zahřívání pneumatik pro klíčová kola," vysvětloval Domenicali. "Umístění na stupních vítězů je za těchto okolností pozitivní a můžeme říct, že je naše sklenice z poloviny plná. Věřím, že po letní přestávce budeme mít příležitost získat dobré výsledky. V druhé části sezóny musíme mít dobré závody a pár jich vyhrát, pak uvidíme, jak na tom budeme."

Šance Ferrari jsou v obou šampionátech spíš už jen teoretické, Red Bull a Vettel by se museli pravidelně dopouštět velkých chyb, aby mohli Italové uspět. "Bez Vettela by byl šampionát velmi otevřený, ale budeme dál bojovat, dokud budeme mít matematickou šanci. Nadcházející týden se budeme maximálně snažit, než přijde letní přestávka, abychom byli co nejlépe připraveni na GP Belgie."

Výkonnost maranellského vozu je dobrá, proto Scuderia letošní sezónu ještě neodepisuje. Felipe Massa rychlost Ferrari potvrdil nejlepším kolem maďarského závodu.

"Ztratil část bočnice zadního křídla a já jsem se o tom zrovna bavil s inženýry, protože v tomto stavu Felipe zajel to nejrychlejší kolo. Když slyším od lidí z aerodynamiky, jak hledají různé věci a chtějí je dát na auto, že nás to zrychlí o jednu desetinu sekundy, a pak vidím, jak teď auto vypadá, musím se smát," dodal Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud