Ferrari zatím nepředvedlo svůj potenciál

Ferrari zatím nepředvedlo svůj potenciál

Vettel měl menší potíže s nastavením vozu, Räikkönenovi se nedařilo zajet čisté kolo. Oba vidí prostor pro zlepšení.

Sebastian Vettel (6./2.)

Od Ferrari se čekalo více. Zimní testy Scuderii pasovaly do role jednoho z favoritů. Časy v trénincích tomu zatím nenasvědčují. Podle Vettela se ale situace může změnit. V tréninku nebyl vůz optimálně nastaven:

„Zatím jsme nenašli správné vyvážení, takže si myslím, že se můžeme posunout dopředu. Ráno to nebylo ideální, měl jsem pár problémů, které mě trochu zdržely. Auto se zatím nechová tak, jak bych chtěl, a na co má.“

Vettel odmítá, že by před sezonou šance Ferrari bagatelizoval. Zároveň ale věří, že se od rudých vozů můžeme dočkat výrazného zlepšení.

„Lidé zvnějšku si udělají vlastní názor nehledě na to, co jim řeknete. Jistě, s testy jsme byli spokojeni, časy vypadaly dobře, ale to nic neznamená. Teprve tady se ukáže pravda. Pořád se můžeme zlepšit,“ řekl Vettel.

Kimi Räikkönen (5./4.)

Také Iceman má za to, že Ferrari nepředvedlo vše, co umí. Výsledky tréninků ho z míry nevyvedly:

„Nešlo to tak čistě, jak jsme chtěli. Jsou tu věci, které musíme zlepšit. Musíme se na to dívat v širším kontextu, tohle je první den a chleba se bude lámat zítra. Je těžké říct, jak si stojíme ve srovnání s Mercedesem. Musíme se zlepšit v některých oblastech a uvidíme,“ prohlásil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud