Ferrari zatím nedokázalo vyřešit problémy s předním křídlem na Massově voze

Ferrari zatím nedokázalo vyřešit problémy s předním křídlem na Massově voze

Ještě pár hodin před kvalifikací na Velkou cenu Abú Zabí Ferrari přiznává, že prozatím nedokázalo vyřešit problémy s předním přítlačným křídlem na voze Felipeho Massy.

Během Velké ceny Indie měl jezdec Ferrari Felipe Massa problémy při jízdě ve vysokých rychlostech. Jeho přední přítlačné křídlo se totiž ve vysokorychlostních zatáčkách vždycky rozklepalo a bylo tak o dost obtížnější udržet auto ve správné stopě.

Po závodě tým křídlo pečlivě zkontroloval a našel menší závadu, která byla pravděpodobně způsobena už při samotné výrobě. Jaképak ale nastalo pro stáj z Maranella překvapení, když během tréninků na Velkou cenu Abú Zabí Massa ohlásil stejný problém.

Šéf týmu Stefano Domenicali přiznává, že tým absolutně netuší, co toto rozkmitávání předního křídla způsobuje. "Pravdou je, že jsme našli chybu v konstrukci křídla, ale podle všeho se zdá, že je tam stále nějaký problém. Zdá se, že jsme tu záležitost ještě nevyřešili."

"Mám inženýry, kteří mají mnohem více zkušeností než já, a oni vědí, že křídlo je ovlivňováno mnoha věcmi. Záleží na nastavení auta, na tlaku v pneumatikách atd. Možná je to kombinace všech těchto prvků. Naši inženýři tomu musí porozumět a reagovat, protože tohle není věc, kterou vidíme rádi," dodává Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud