Ferrari Wroom vyvrcholil motokárovým závodem na ledě

Ferrari Wroom vyvrcholil motokárovým závodem na ledě

V tradičním ledovém klání zvítězil Fernando Alonso. Podařilo se mu ovládnout obě jízdy, přičemž v obou případech musel stahovat ztrátu z poslední pozice.

Ukočírovat mrštná vozítka na mokré vozovce je samo o sobě kumšt, ještě drsnější zážitek je ale ovládat motokáru na ledu. V Madonně di Campiglio vyvrcholila každoroční akce Ferrari a Ducati zvaná Wroom. Závodníci dvoustopých i jednostopých monster přesedlali na motokáry a poměřili své síly. První pozice v obou závodech patřila stejnému muži, a to Fernandu Alonsovi.

Do prvního závodu vystartoval vedle Felipeho Massy, záhy se ale týmoví kolegové dostali do kolize a Alonso musel na první pozici vyšplhat z posledního místa. Zvítězil i ve druhém závodě, de facto rovněž z chvostu, jelikož startovní pozice ve druhé jízdě byly v obráceném pořadí výsledků prvního závodu. Druhý dojel Massa, třetí jubilant Giancarlo Fisichella, čtvrtý pak motocyklista Andrea Dovizioso. 

Ještě před motokárovými taškařicemi jezdci naskočili na lyže a zkoušeli, kdo z nich bude nejrychlejší na svahu. Poměrně nepřekvapivě si první místo vyjel Fisichella.

Prohlédněte si ledové hrátky mužů v rudém v naší fotogalerii.

Doporučujeme

Články odjinud