Ferrari vysvětlilo, proč Alonso zůstane v prvních testech mimo

Ferrari vysvětlilo, proč Alonso zůstane v prvních testech mimo

Fernando Alonso se během prvních testů v Jerezu soustředí na přípravy mimo závodní okruh, do vozu místo něj usedne Pedro de la Rosa.

"Bylo to rozhodnutí, které udělal tým, ne jezdci. Rozhodnutí děláme po dohodě s nimi," řekl k testovacímu programu Scuderie prezident Luca di Montezemolo.

"Fernando tak získá více času na trénink. Testy v Jerezu nebudou zaměřeny přímo na výkonnost, takže jsme rozhodli, že bude pokračovat v přípravách, aby byl připravený na Barcelonu, kde se více soustředíme na výkonnost."

Alonso, který očekává, že letos budou bojovat o vítězství jen dva až tři týmy, souhlasil.

"Testy budu sledovat s velkým zájmem, projdu si všechny informace, které budou přicházet z Jerezu," avizoval. "V příštích několika týdnech se určitě soustředím na přípravy na šampionát."

"Měl jsem hodně práce v prosinci a lednu, do minulého týdne jsem se věnoval různým aktivitám. Takže je správné dát si odstup a trochu se připravit, abych byl stoprocentní od Austrálie až po Brazílii."

"V tomto týmu máme štěstí, že si hodně důvěřujeme mezi sebou. Jeden druhému věříme. Máme široký tým, ne jen jednoho člověka."

Doporučujeme

Články odjinud