Ferrari: Vůči Red Bullu jsme na tom stejně špatně jako ostatní

Ferrari: Vůči Red Bullu jsme na tom stejně špatně jako ostatní

Dominance Red Bullu staví všechny ostatní týmy do špatného světla, ale podle Ferrari je boj o druhé místo vyrovnaný, a proto není ztracený.

Scuderia touží po druhém místě v šampionátu konstruktérů, ale není sama, před sebou má s 11bodovým náskokem Mercedes, za sebou s 26bodovou ztrátou Lotus.

A i když na tyto dva soupeře Ferrari v posledních závodech výkonnostně ztrácí, podle šéfa maranellské stáje Stefana Domenicaliho je druhé místo stále dosažitelné. "Ano. Co se týče čisté výkonnosti, jsme stejně slabí jako ostatní ve srovnání s Red Bullem, který je ve vlastní lize, do které se snad dostaneme příští rok."

"Co se týče ostatních, jsme na jejich úrovni, takže věřím, že dokážeme závodit a brát body, které potřebujeme na druhé místo. Samozřejmě nepodceňujeme Lotus, protože měli (v Abú Zabí) problém a bodovali jen s jedním vozem, ale takové jsou závody. Měl by to být zajímavý pár závodů."

Domenicali však nepopírá, že Ferrari má problémy s výkonností vozu.

"Určitě víme, že nám schází trakce a přítlak v určitých zatáčkách, musíme to zvládnout prostřednictvím nastavení vozu a zlepšit to. Víme, že platíme vysokou cenu v teple, protože čím je větší teplo, tím méně efektivní je naše auto."

"Směřujeme do situace, kdy budou podmínky vyhovovat našemu vozu více, proto pořád máme o co bojovat."

Doporučujeme

Články odjinud