Ferrari vsází na rychlost na rovinkách

Ferrari vsází na rychlost na rovinkách

Leclerc s Vettelem ovládli druhý trénink. Ferrari je v Kanadě silné, má šanci na první vítězství v sezoně?

Charles Leclerc (3./1.)

Páteční odpoledne Ferrari sedlo. I díky čistšímu povrchu okruhu Gillesa Villeneuva se Leclercovi podařilo zajet nejrychlejší čas. Aby ale dnes mohlo Ferrari Mercedes skutečně ohrozit, potřebuje se ještě zlepšit.

„To, že jsme dnes odpoledne skončili na prvních dvou místech, bohužel rozhodně neznamená, že to tak bude i v kvalifikaci. Musíme se zlepšit. Jinak to ale byl pozitivní den, změny, které jsme provedli mezi prvním a druhým tréninkem, se očividně vyplatily.

Stejný pokrok ale musíme zaznamenat mezi třetím tréninkem a kvalifikací. Pak bychom mohli pomýšlet na útok na Mercedes. Celkově ale čekám, že právě Mercedes tu bude nejrychlejší. Když jste rychlí na rovinkách, trápíte se v začátkách. Taková je naše současná situace. Uvidíme, zda to bude stačit,“ mírní Leclerc euforii.

Sebastian Vettel (5./2.)

Také Vettel věří, že se Scuderia musí zlepšit. Mercedes má stále navrch.

„Nejsme nejrychlejší. Po výsledcích z druhého tréninku to tak může vypadat. Dnes odpoledne jsme se po stránce rychlosti zdáli být nejlepší, ale na Mercedes pořád dost ztrácíme. Uvidíme, jak to půjde v kvalifikaci a jakou strategii jednotlivé týmy zvolí pro závod.

Pneumatiky tu nevydržely zrovna dlouho, zejména pak nejměkčí směs. Celkově to nebylo tak špatné, ale rozhodně se musíme zlepšit a co nejlépe se připravit na neděli,“ přiznal Vettel.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud