Ferrari: Vítězství je skvělé, ale naše výkonnostní ztráta je pořád velká

Ferrari: Vítězství je skvělé, ale naše výkonnostní ztráta je pořád velká

Vedení týmu Ferrari připomnělo, že navzdory výhře v Malajsii není důvod pro větší oslavy. Monopost F2012 na konkurenci stále ztrácí, takže Maranello čeká hodně práce.

Fernandu Alonsovi se podařil menší zázrak, i když jeho auto rychlostně na vrchol zdaleka nepatří, vyhrál Grand Prix Malajsie a po dvou závodech vede šampionát.

"Fernando znovu odjel výjimečný závod a potvrdil, že je výjimečným jezdcem v každém ohledu," chválil prezident Ferrari Luca di Montezemolo. "Také jsem velmi rád za Stefana Domenicaliho a jeho lidi, kteří dostali hezkou odměnu za perfektní práci na trati, od strategie až po přípravy vozu. Pořád nás čeká hodně práce, ale tohle byl další stimul, který v takové době hodně potřebujeme."

Že výkonnost vozu stále není na požadované úrovni, potvrdil přímo šéf týmu. "Tak za prvé, jak si asi umíte představit, jsem s dnešním výsledkem velmi spokojený," řekl Domenicali po malajsijském závodě. "Protože když si uvědomíme, že nejsme spokojeni se svojí výkonností, tak skutečnost, že s Fernandem vedeme šampionát, je skvělou zprávou."

"Ale dnešní výsledek nemění nic na tom, co děláme doma, protože víme, že musíme zlepšit výkonnost tohoto vozu. Po svých lidech chci, aby se to stalo co nejdříve. Jsou to příjemné emoce, je to chvíle, kdy se můžeme nadechnout, ale tlak je pořád velký. Doufám, že to bude povzbuzení pro naše lidi, abychom nové díly nasadili co nejdříve."

Tlak, pod kterým je Ferrari, se podle Domenicaliho nemůže příliš měnit už proto, že tým dobře ví, jakou ztrátu musí dohánět. "Co se týče výkonnosti, víme, kde jsou hranice našeho vozu. Umíme si je spočítat, takže pracujeme s vědomím, že v suché kvalifikaci potřebujeme dohnat sedm až osm desetin sekundy, které ztrácíme na přední vozy. To je náš cíl, tu ztrátu musíme co nejdříve snížit," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud