Ferrari věří, že je Monako pro Massu bodem zvratu

Ferrari věří, že je Monako pro Massu bodem zvratu

Felipe Massa konečně podal výkon na úrovni, kterou po něm požaduje Ferrari. V Maranellu teď všichni doufají, že v tom bude pokračovat.

Massa měl v úvodní fázi sezóny velmi špatné výsledky a Ferrari s ním ztratilo trpělivost, proto mu dalo ´nůž na krk´, psali jsme zde. Výkonem v Monte Carlu si Brazilec své šéfy udobřil, alespoň prozatím.

"Měl skvělý víkend. Byl to víkend, jaký si zasloužil po všem tom velkém tlaku, kterému čelil," řekl šéf Ferrari Stefano Domenicali. "Odjel skvělou kvalifikaci, i když se dá říct, že ve třetí části mohl být o trochu lepší, ale je třeba se na to dívat z širšího pohledu, s větším nadhledem. Odjel skvělý závod."

"Byl vpředu mezi prvními šesti vozy, které byly velmi vyrovnané. Byl vpředu, a to je pro mě to nejlepší. Jsem si jistý, že to pro něj bude v této sezóně zvrat, který potřebuje."

"Bylo to pro něj velké povzbuzení, protože nakonec jsou všichni nešťastní, když má problémy s výkonností. Potřebujeme to pro šampionát konstruktérů. Očekávám, že teď bude Felipe až do konce sezóny dobrý."

Monako je však velmi specifická trať, takže Massa bude muset ještě potvrdit, že je zpět ve formě, jeden závod mu určitě stačit nebude.

"Opravdu doufám, že nastal obrat v mém šampionátu a že od teď budu bojovat o přední místa, stejně jako tady v Monaku," dodal brazilský závodník.

Ferrari v Monaku také potěšilo, že se potvrdilo celkové zlepšení vozu, které přinesl balík úprav nasazený v Barceloně. Podle Domenicaliho se teď Scuderia soustředí na zlepšení kvalifikační výkonnosti, ve které ztrácí relativně víc než v té závodní.

Doporučujeme

Články odjinud