Ferrari věří, že formule 1 brzy prodlouží smlouvu s Pirelli

Ferrari věří, že formule 1 brzy prodlouží smlouvu s Pirelli

Na konci letošní sezóny vyprší smlouva Pirelli na roli dodavatele pneumatik formule 1 a nová zatím neexistuje. Podle Ferrari se to vyřeší během několika týdnů.

Pirelli se vrátilo do formule 1 v roce 2011, přičemž získalo tříletý kontrakt. Již delší dobu nabízí, že bude pokračovat, ale s vedením formule 1 se zatím nedohodlo.

Sportovní šéf italského výrobce Paul Hembery naznačil, že času není nazbyt. "Snažil jsem se nedávat žádné konečné termíny, protože by to vyvolávalo zbytečné napětí," řekl Autosportu. "Ale pokud jste rozumně pragmatičtí, víte, že společnost, jako je Pirelli, nemůže být v nejistotě věčně."

"Já mám celkem slušnou představu, do kdy to bude. Teď je duben. V projektu formule 1 máme hodně lidí a po celém světě máme mnoho dalších projektů, kterým se chceme věnovat. Takže pokud zdroje nevyužijeme ve formuli 1, můžeme dělat na jiných projektech. Předložili jsme nabídku, která je pro nás udržitelná v současném obchodním prostředí. Pokud je nepřijatelná, potřebujeme to vědět."

Je pravděpodobné, že vedení formule 1 jednání natahuje ve snaze dohodnout lepší finanční podmínky. Týmy ale očekávají, že Pirelli zůstane.

Domenicali odpovídal na otázku, co by se stalo, kdyby Pirelli novou smlouvu nezískalo. "Upřímně si myslím, že to se nestane. Protože tu nejsou alternativy, brzy najdeme řešení a jsem si jistý, že Pirelli už naznačilo, že tu chce v budoucnu být."

"To je pozitivní, protože bez pneumatik nebude šampionát! Věřím, že se ta situace v příštích několika týdnech vyřeší."

Doporučujeme

Články odjinud