Ferrari v tiskové zprávě vrátilo Hamiltonovi jeho sobotní poznámky

Ferrari v tiskové zprávě vrátilo Hamiltonovi jeho sobotní poznámky

Ferrari v tiskové zprávě vrátilo Hamiltonovi jeho sobotní poznámky.

Celé to v sobotu odstartoval Christian Menath z Motorsport Magazine, který se na tiskové konferenci po kvalifikaci zeptal Vettela, zda je znepokojen ztrátou na Mercedes a zda si myslí, že to bylo kvůli party módu, což má být slavný kvalifikační režim Mercedesu.

Po prvních pokusech ve třetí části kvalifikace to bylo hodně těsně. Pak ale Hamilton přidal a zajel o 7 desetin sekundy rychlejší kolo než kdokoliv jiný. 

Vettel řekl, že kvalifikaci neviděl, chyboval a že v neděli to bude snad těsnější.

Poté proběhla krátká výměna názorů mezi Vettelem a Hamiltonem.

Hamilton: „Mohu vás ujistit, že nemáme žádný párty mód. Používáme stejný režim od Q2 až do konce Q3. Není tam žádné extra tlačítlo.“ 

Vettel: „Tak co jsi dělal dříve?“

Hamilton: „Eh?“

Vettel: „co jsi dělal předtím?“

Hamilton: „Čekal jsem na dobré kolo, abych smazal úsměv z tvé tváře.“

Závod vše změnil

Hamilton odstartoval z pole position. Závod vedl až do zastávek v boxech, kdy se do vedení dostal Vettel. Ten by Hamiltonovi po své zastávce první místo vrátil, ale přišel virtuální safety car. Po zastávce v boxech se Vettel objevil před překvapeným Hamiltonem... úplně stejně jako vloni.

Ferrari po závodě vydalo tiskovou zprávu, ve které popsalo průběh závodu. V poslední větě si Scuderia tak trochu kopla do Hamiltona. V textu je zmíněno, že si Seb v posledních kolech vybudoval náskok a Kimi se dotáhl na Hamiltona. Nakonec ho ale nepředjel.

„Poslední kolo bylo infarktové, ale skončilo prvním a třetím místem. Promiňte, ale tentokrát jsme ti s úsměvem na tváři my.“

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud