Ferrari v Monze oslavuje kulatiny, Montezemola nepozvali

Ferrari v Monze oslavuje kulatiny, Montezemola nepozvali

Ferrari během GP Itálie oslavuje sedmdesáté výročí založení, i když kořeny maranellské stáje jsou samozřejmě ještě o dost starší. Jedna významná postava historie Ferrari však chybí.

Speciální kombinézy, úpravy lakování vozu... výročí založení Ferrari se konec konců promítlo i do názvu letošního vozu.

Ferrari bude slavit především v Monze. Lucu di Montezemola, který stál v čele Ferrari od roku 1991 do roku 2014, a pod jehož vedením zažilo Ferrari zlatou éru, ale nepozvali.

„Nebyl jsem do Monzy pozván,“ potvrdil Montezemolo pro Gazzettu dello Sport. 

„Ferrari mi moc chybí,“ přiznal v rozhovoru bývalý šéf maranellské automobilky. „Chybí mi závody, ale ještě více továrna, muži a ženy z Maranella, plánování budoucí technologie, zákazníci a organizace práce.“

Jedna věc se prý v životě Montezemola nezměnila. „Dívám se na závody a trpím stejně jako předtím. Stále to pro mě znamená spoustu stresu.“

Montezemolo vyjmenoval i tři nejkrásnější chvíle, které v Maranellu zažil. Tou první byla Monza 1975, kdy Niki Lauda vyhrál pro Ferrari první titul po 11 letech, druhou pak Suzuka 2000, kde vyhrál titul Schumacher a to dokonce po dlouhých 21 letech a nakonec GP Itálie v Monze v roce 2010, kde byli na pódiu Alonso a Massa.

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud