Ferrari už ví, co způsobilo selhání Alonsova DRS

Ferrari už ví, co způsobilo selhání Alonsova DRS

Inženýři Ferrari potvrdili po návratu do Maranella, že na F138 byla mechanická závada, která způsobila, že Fernando Alonso nemohl používat DRS během závodu v Bahrajnu.

Alonsovi se v úvodní fázi závodu zaseklo DRS v otevřené poloze. Tým ho proto povolal do boxů a mechanici vrátili horní díl křídla do výchozí polohy. Španěl se vrátil na trať a na pokyn týmu zkusil DRS znovu použít, ale se stejným výsledkem, včetně další neplánované zastávky v boxech pro ruční zavření křídla. To ho stálo šanci bojovat o nejvyšší pozice.

"Den po bahrajnské Grand Prix uzavřeli inženýři Ferrari vyšetřování selhání jednotky DRS, které velmi negativně ovlivnilo závod Fernanda Alonsa," uvedl tým. "Analýza odhalila, že ten problém byl způsoben prasknutím mechanického dílu tohoto systému. Je to první problém tohoto druhu za poslední tři roky, co se tento systém používá."

Problémy měl v Bahrajnu i Felipe Massa, jehož o možnost řádně bojovat připravily dva defekty pneumatiky.

"Těžko si vzpomenu na závod, kdy se tolik věcí pokazilo," povzdechl si šéf týmu Stefano Domenicali. "Selhání DRS zabránilo Fernandovi, který znovu podal skvělý výkon, bojovat s Vettelem o vítězství."

"Felipe pak měl dva problémy s pneumatikami, které ho vytlačily mimo body a zabránily mu získat umístění mezi prvními pěti, které bylo v jeho silách. Měli jsme potenciál získat tyto výsledky, ale nedokázali jsme to, částečně kvůli vnějším vlivům."

Selhání DRS ale nebylo způsobeno vnějším vlivem, proto Domenicali apeloval na zaměstnance týmu, aby věnovali velkou pozornost spolehlivosti techniky. "Musíme obnovit naší pozornost na této frontě. Také musíme dál vyvíjet auto a lépe porozumět pneumatikám, které jsou letos důležitější než kdy jindy."

"V prvních čtyřech závodech jsme nezískali body, které byly v našich silách. Proto se zdá být ztráta v obou klasifikacích celkem velká, ale to nás nesmí odrazovat, naopak, protože jsme tolikrát viděli, v náš prospěch i neprospěch, jak se věci můžou rychle změnit."

"Věříme svým schopnostem bojovat o tituly až do konce a tentokrát jsme v tomto boji od začátku, což se delší dobu nedařilo. Zároveň si musíme uvědomit, že abychom dosáhli svých cílů, musíme být ve všech oblastech perfektní."

Doporučujeme

Články odjinud