Ferrari: Už si nemůžeme dovolit porážky, je čas znovu vítězit

Ferrari: Už si nemůžeme dovolit porážky, je čas znovu vítězit

Prezidentu Ferrari Lucovi di Montezemolovi dochází trpělivost, po svém týmu požaduje návrat na vrchol už v příštím roce.

Letos uplyne pět let od posledního vítězství Scuderie v šampionátu týmů a šest let od vítězství mezi jezdci. Montezemolo chce začít přepisovat statistiky už v příští sezóně.

"Při pohledu na rok 2014 bych řekl, že už si nemůžeme dovolit být kandidáty na titul, kteří jsou nakonec těsně poraženi," uvedl pro Gazzettu dello Sport. "Nemůžu se dočkat, až budeme znovu vyhrávat. Nastal čas, věřte mi..."

"Já jsem tu už dlouho, od let, kdy vyhrál titul Surtees. Pak jsme, když už jsem byl prezident, společně se Schumacherem a triumvirátem Todt-Brawn-Byrne vytvořili zlatou éru. Teď je tým připraven znovu vyhrávat."

Co se tedy změnilo, že je teď Scuderia připravena na další úspěchy?

"Prázdnota po Schumacherově éře byla způsobena zpožděním v oblasti simulací a aerodynamikou," vysvětloval prezident maranellské automobilky. "Nicméně kromě tří let Ferrari vždy bojovalo o titul až do posledního závodu."

"Hodně spoléhám na Jamese Allisona. S ním přišel z Lotusu šéf aerodynamiky (Dirk de Beer) a další nové tváře. Konečně budeme mít kreativitu, která nám scházela"

"Allison zná tým a lidi a mluví italsky. Chtěli ho i jiní, ale on upřednostnil nás a jeho příchod s sebou přinese také změnu v pracovních postupech v mnoha oblastech. Pat Fry se soustředí na zlepšování našeho fungování na okruzích, naší metodologie a našeho simulátoru."

Doporučujeme

Články odjinud