Ferrari: Stále je spousta věcí, na kterých se musíme ohledně nových pravidel dohodnout

Ferrari: Stále je spousta věcí, na kterých se musíme ohledně nových pravidel dohodnout

Podle Ferrari existuje ohledně pravidel formule 1 pro rok 2021 ještě dlouhý seznam témat, na kterých se musí s vlastníkem F1, společností Liberty Media, dohodnout. Zástupci italské stáje však zůstávají optimističtí a věří, že mohou dosáhnout dohody.

Zatímco FIA spolu s Liberty Media pracují na tom, aby byla pravidla pro rok 2021 hotová do letošního června, došlo zároveň k posunu v jednání se samotnými týmy.

Před Velkou cenou Bahrajnu proběhla formální společná prezentace nápadů, a ačkoliv zůstává stále několik nevyřešených otázek, Ferrari je optimistické a věří, že celý proces jde správným směrem.

„Není moc času, pro nás je však důležitější, abychom se ujistili, že máme správné dohody a neměli bychom mít s časem problémy,“ řekl šéf Ferrari Mattia Binotto.

„Budeme pokračovat v rozhovorech s FIA a F1. Je tu spousta bodů, které potřebujeme prodiskutovat: řízení, příjmy, finanční předpisy, technická pravidla, standardizace. Seznam je celkem dlouhý. Jsem pozitivní z pohledu diskuze a spolupráce. Věřím, že najdeme správnou rovnováhu,“ říká.

Jednou z možností, která vzešla ze setkání v Bahrajnu, bylo posunutí představení technických pravidel až na prosinec letošního roku, což získalo podporu řady týmů.

Takové posunutí by však vyžadovalo určitou formu jednomyslné dohody, jelikož Sportovní zákoník FIA říká, že zásadní změny pravidel pro rok 2021 musí být známe v červnu letošního roku.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud