Ferrari sleduje design vozů konkurenčních týmů

Ferrari sleduje design vozů konkurenčních týmů

Šéf stáje Ferrari Maurizio Arrivabene prozradil novinářům, že jeho tým sleduje design monopostů konkurenčních týmů. Ferrari je podle Arrivabeneho slov nyní více otevřené myšlence učení se od ostatních stájí.

Týmy formule 1 nasazují o tomto víkendu v Barceloně monoposty s množstvím různých vylepšení. U drtivé většiny vozů jsou upravené komponenty patrné na první pohled. Například Mercedes přivezl do Španělska značně přepracovanou přední část vozu.

Šéf týmu z Maranella Maurizio Arrivabene novinářům v Barceloně přiznal, že Ferrari pečlivě sleduje změny v designu u konkurenčních týmů, především pak u Mercedesu a Red Bullu.

„V minulém roce jsme se naučili, že je důležité sledovat vozy našich soupeřů. Včera jsme si prohlíželi upravený Mercedes a vypadá velmi zajímavě. Naše pozornost se ale zaměřuje i na Red Bull,“ řekl Arrivabene novinářům na okruhu nedaleko katalánské metropole.

„Máme tu dva směry. Jedním z nich kráčí Mercedes, který je velmi zajímavý, kreativní a překvapující. Tím druhým se vydává Red Bull, jehož koncept možná na první pohled tolik nezaujme, na druhou stranu je ale velmi účelný.“

„Abychom zůstali konkurenceschopní, musíme neustále sledovat postup našich soupeřů a pokračovat ve vývoji. Pokud u konkurence objevíme něco zajímavého, zaměříme se na to. Na druhou stranu ale mám náš program, kterého se chceme držet,“ doplnil šéf italské stáje. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud