Ferrari si po Brazílii upevnilo třetí místo v Poháru konstruktérů | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Ferrari si po Brazílii upevnilo třetí místo v Poháru konstruktérů

Ferrari si z Brazílie odváží devatenáct bodů, zatímco za jeho soupeře v boji o třetí místo v Poháru konstruktérů bodoval McLaren ve Velké ceně São Paula jen Lando Norris.

V nedělní velké ceně na okruhu Interlagos dojel Charles Leclerc pátý před svým týmovým kolegou Carlosem Sainzem.

„Byl to opravdu hezký závod. Po včerejší sprintové kvalifikaci jsme nebyli spokojeni, takže jsme včera (v sobotu) večer tvrdě pracovali, abychom zjistili, kde se můžeme zlepšit. A to jsme dnes využili, takže jsem s výkonem velmi spokojen,“ řekl Leclerc.

„Měl jsem velmi dobrý start, což byl můj první cíl. Poté byl závod jen o práci s pneumatikami a udržování náskoku na jezdce za mnou. Dobře také vypadá náskok, který si budujeme na naše přímé soupeře v šampionátu, takže celkově velmi pozitivní zakončení víkendu.“

Sainz bodoval i ve sprintu

Kromě osmi bodů za šesté místo v samotné velké ceně získal Carlos Sainz ještě jeden bod za třetí místo v sobotním sprintu. To však po startu nedokázal udržet a v první zatáčce kolidoval se svým bývalým týmovým kolegou Landem Norrisem.

„S dnešním výsledkem nemohu být spokojen, jelikož si myslím, že pokud bych měl dobrý rozjezd ze startu, mohl jsem skončit pátý. Pak jsem měl kontakt s Landem a tím jsem přišel o pozice ve prospěch Checa (Péreze) a Charlese.

„Od té chvíle byla rychlost ve zbytku závodu dobrá. Z víkendu si můžeme odvézt spoustu pozitiv. Zaprvé body, které jsme byli jako tým schopni nasbírat a navýšit tak náskok na McLaren a zadruhé dobrý pocit z vozu, práce s pneumatikami a naší dobré rychlosti už od pátku.“

Doporučujeme

Články odjinud