Ferrari si chystanými převratnými změnami zadělává na potíže

Ferrari si chystanými převratnými změnami zadělává na potíže

Scuderia se snaží rázně skoncovat s technickými problémy, které ji v posledních závodech sebraly mnoho bodů. Podle Otmara Szafnauera z Force Indie to ale nesmí přehánět.

Poslední tři závody byly v podání Ferrari bez velkého přehánění pohromou. Sebastian Vettel v důsledku toho na vedoucího muže šampionátu Lewise Hamiltona ztrácí 59 bodů a vidina titulu se mu povážlivě vzdálila.

Tyto problémy přinutily Ferrari posílit oddělení kontroly jakosti, když najalo expertku na kovy a chemikálie Mariu Mendozu. Provozní ředitel týmu Force India Otmar Szafnauer však v revolučních změnách nevidí správné řešení. Ferrari by se podle něho mělo zaměřit spíše na to, co už má.

„Je důležité podívat se na procedury, které už máte nastavené. Ve Force Indii se nedávno stalo, že jsme měli technické problémy a nedojeli jsme. Závadu jsme zanesli do seznamu technických problémů. Odpovědný inženýr nám pak po analýze sdělil, co bylo příčinou poruchy, jak to opravíme a jak se tomu do budoucna můžeme vyhnout.

Není možné začít zcela měnit procesy, které v minulosti fungovaly. Pak totiž může zavládnout chaos. Pokud nějaké řešení přestane fungovat, je lepší udělat půl kroku zpátky, udělat v dané proceduře mírné změny a nadále ji následovat,“ řekl Američan s rumunsko-německými kořeny.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud