Ferrari se začne novému vozu naplno věnovat v září

Ferrari se začne novému vozu naplno věnovat v září

Šéf týmu Stefano Domenicali potvrdil, že veškerá práce inženýrů v Maranellu bude po letní pauze směřovat k vozu pro novou sezonu. Chtějí tak předejít dalšímu pomalému startu.

Ač to letos už mnohokrát vypadalo tak, že tým Ferrari odepíše sezonu ještě před její polovinou, výsledky z posledních závodů je přesvědčily, aby ve vývoji 150° Italia nadále pokračovali. Současný vůz se dočká ještě několika úprav, které chtějí Italové nasadit v následujících dvou měsících. To ale neznamená, že by zapomněli na auto pro nadcházející sezonu.

"Na začátku září se budeme soustředit výhradně na příští vůz, protože jsme si už určili všechny úpravy pro 150° Italia až do půlky října. Samozřejmě, pokud nastane nějaká změna (v pravidlech), pak na to patřičně zareagujeme. Ve skutečnosti, kromě oblasti týkající se výfuků, kterou by měla 23. srpna objasnit Technická pracovní skupina, zůstanou pravidla prakticky nezměněná, a proto vývoj současného vozu může být užitečný také pro ten příští," řekl Domenicali.

Šéf Scuderie si je vědom, že hlavní problém italské stáje v posledních letech spočívá ve špatných startech do nové sezony. Tomu se chtějí v Maranellu příští rok vyhnout a udělají pro to maximum. "Čím více času strávíte ve větrném tunelu, tím lépe. Protože čemu chci zcela určitě předejít, je další obtížná zima, jakou jsme měli v posledních dvou letech. Například loni jsme měli fantastickou druhou půlku sezony, neuvěřitelnou. Mohli jsme vyhrát šampionát. Tento rok jsme ale nezačali dobře. Takže naší prioritou je mít daleko lepší zimu," objasnil nadcházející cíle svého týmu Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud