Ferrari se v Silverstonu nedaří. Podle Räikkönena ale chystá pár věcí

Ferrari se v Silverstonu nedaří. Podle Räikkönena ale chystá pár věcí

Mercedes v posledních dvou závodech posílil. Ve Francii nasadil nové pohonné jednotky, v Rakousku velký balík vylepšení. V Silverstonu chce vylepšení nasadit zase Ferrari. Alespoň to naznačuje Kimi Räikkönen.

Vylepšení nakonec Mercedesu k výsledku nepomohla. Oba vozy musely odstoupit ze závodu, a tak se Ferrari vrátilo do vedení šampionátů.

Nyní se kolotoč F1 přesouvá do Velké Británie. Pirelli potřetí a letos naposledy přiveze upravené pneumatiky, které Mercedesu sedí.

Lewis Hamilton vyhrál na domácí trati pětkrát. Ferrari má sice na svém kontě historicky nejvíce vítězství ve Velké ceně Velké Británie, ale v poslední době se Scuderii v Silverstonu příliš nedaří. Po sérii třech vítězství v letech 2002 až 2004 přišla už jen dvě další v roce 2007 a 2011.

„Je zřejmé, že Silverstone pro nás nebyl v posledních letech nejlepším okruhem,“ řekl Räikkönen pro Crash.net.

„Ale těším se na to. Myslím, že existují určité věci, o které se snažíme a pravděpodobně nám pomohou. Ale samozřejmě záleží na podmínkách.“

„Poslední dva víkendy byly velmi podobné. Snažíme se na to tlačit a zlepšovat se. Jako tým jsme získali slušné body a jdeme na další závod.“ 

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud