Ferrari se v kvalifikaci zlepšilo, stále má ale co dohánět

Ferrari se v kvalifikaci zlepšilo, stále má ale co dohánět

Právě kvalifikační rychlost představuje hlavní svízel Scuderie. Alonso kvituje zrychlení s povděkem, stále však nemůže být stoprocentně spokojený. AKTUALIZOVÁNO

Felipe Massa porazil svého týmového kolegu v kvalifikačních kláních čtyřikrát za sebou, v Číně nicméně na tento trend nedokázal navázat. Rychlejší byl tentokrát právě Alonso, který se kvalifikoval na třetím místě, za Hamiltonem a Räikkönenem. 

"V pátek jsme vyzkoušeli pár nových dílů. Některé fungovaly nad očekávání, tak jsme je na autě ponechali. Jiné se příliš nepovedly a byly možná horší než předešlé, tudíž je už na voze nenajdete. Musíme na tom stále pracovat, abychom se vyrovnali rychlosti lídrů, zvláště pak v kvalifikacích. Naše rychlost v závodech je dobrá, tam nevidím žádnou výraznou změnu. 

Abych řekl pravdu, nejsme zrovna nejšetrnější k pneumatikám. Měkčí směs se ohromně rychle opotřebovává. Při zkoušení delších jízd nás nicméně nic nepřekvapilo. Doufejme tedy, že se nám závod vydaří, vyhneme se problémům a bude v našich silách dojet na pódiu, případně bojovat o vítězství. 

Musíme být flexibilní a chytří, co se týče závodní strategie," předeslal Alonso.

Felipe Massa se po kvalifikaci přiznal, že rychlost soupeřů ho překvapila. Počítal, že v konečném pořadí bude výše:

"Jo, je to tak. Někteří soupeři se dost výrazně zlepšili, časy v Q3 byly vážně rychlé. Lewisovo kolo bylo výborné, Kimiho také. Umístili jsme se o několik pozic níže, než jsme včera předpokládali. Je však pravdou, že více než na dvou, třech pozicích na roštu záleží na strategii v závodě. 

Přestože se nám měkká směs opotřebovává vážně rychle, v tréninku jsme si v porovnání s ostatními nevedli špatně. Snad to bude zítra podobné. Pokud se to podaří, máme dobrou šanci na boj o přední místa. Naším cílem je pokusit se o stupně vítězů."

Doporučujeme

Články odjinud