Ferrari se udrží v boji o titul až do konce sezóny, věří Alonso

Navzdory poklesu formy Ferrari je Fernando Alonso přesvědčený, že se díky intenzivnímu vývoji situace týmu otočí. Boj o šampionát není podle Španěla ani zdaleka ztracený.

Výkyvy ve výkonnosti by neměly tým moc znepokojovat, tak zní Alonsovo doporučení kolegům. "Musíme se soustředit a být připraveni na každý víkend, jako kdyby se jednalo o poslední závod," řekl. "Zažili jsme pár vrcholů a pádů, další ještě přijdou. Důležité je, abychom se příliš nevzrušovali, když se nám daří, nebo nebyli moc zklamaní, když se nedaří."

"Musíme být konzistentní, protože šampionát je velmi dlouhý a tvrdě bojujeme s ostatními na čele tabulky. Očekávám, že se naše výkonnost bude zlepšovat, protože tento tým je známý tím, že vůz vyvíjí rychle. Věřím, že v boji zůstaneme celou dobu až do posledního závodu v Abú Zabí. Musíme se chopit každé příležitosti, která se naskytne. Celý tým je soustředěný na cíl být vpředu na konci sezóny v listopadu. Celkově vzato jsme optimisté, ale také realisté a víme, že se musíme zlepšit."

První zlepšení má přijít už v Kanadě. Týmy si poprvé vyzkouší nižší přítlak a velkou zkouškou projdou také brzdy. Alonso je přesvědčený, že tým v této oblasti odvedl v továrně dobrou práci.

Doporučujeme

Články odjinud