Ferrari se snaží zachovat klid, šampionát nevzdává

Ferrari se snaží zachovat klid, šampionát nevzdává

V Grand Prix Koreje se dominantním výkonem prezentoval Red Bull, přičemž vedení v šampionátu převzal Sebastian Vettel. Ferrari se ale nezaleklo a pokračuje dál v boji.

Náskok Fernanda Alonsa v šampionátu jezdců se od letní přestávky zmenšoval, až v Koreji úplně zmizel. Ferrari neustále poukazuje na to, že dva závody Španěl nedojel. Problémy můžou potkat kohokoliv, proto ze současné formy Red Bullu nepanikaří.

"Uvidíme, co se bude dít. Například jeden z našich hlavních soupeřů (McLaren) byl až do včera velmi, velmi silný. A dnes v závodě měli jinou rychlost a problémy. Situace se může otočit velmi rychle," konstatoval šéf Scuderie Stefano Domenicali.

Italové se ale nechtějí spoléhat na problémy ostatních, šampionát chtějí vyhrát vlastními silami. "Pro nás je cílem dát Fernandovi nejlepší auto, především co se spolehlivosti týče," pokračoval Domenicali.

"Za druhé musíme dělat správná rozhodnutí, co se vozu týče. A za třetí nasadit v příštích závodech vylepšení, která budou krokem správným směrem. Jsem si jistý, že se Red Bull bude snažit o to samé. V posledních závodech byl velmi, velmi silný."

Co se týče ztráty na obhájce titulů, činí asi dvě desetiny sekundy. "To je myslím reálně ten rozdíl. Ale chtěl bych, abychom zrychlili o trochu víc, protože víme, že jsou velmi silní na jedno kolo," připomněl Domenicali.

"Viděli jsme, že když startujete z první řady, je to mnohem snazší, můžete si odjet závod, jaký chcete, můžete mít správnou rychlost a mít vše pod kontrolou. To je cíl, který musí být našim inženýrům jasný."

Stejně jako Alonso Domenicali věří, že se Ferrari udrží v boji až do brazilského finále. "Šampionát je velmi, velmi dlouhý. Nechci o něm nic slyšet, protože to bude velmi těžká sportovní výzva a boj až do úplného konce, tím jsem si jistý."

Doporučujeme

Články odjinud