Ferrari se nesmí nechat unést | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Ferrari se nesmí nechat unést

Výsledky Scuderie v trénincích v Istanbul Parku vypadají povzbudivě, Charles Leclerc však varuje před přehnaným nadšením.

Charles Leclerc (3./2.)

Ferrari v Turecku vypadá silně. Bude v sobotu Leclerc bojovat o postavení v prvních dvou řadách na roštu?

„Oproti loňskému roku má trať výrazně vyšší přilnavost. Vůz se dnes velmi příjemně řídil, užíval jsem si to. Bylo fajn, že jsem si mohl hrát i se zádí vozu. Zdá se, že se štelování nastavení povedlo, zatím vypadáme dobře. Ale přestože jsou výsledky pozitivní, nesmíme zapomínat, že je teprve pátek. Musíme se dál soustředit na naši práci, vylepšit nastavení a doufat v povedenou kvalifikaci,“ prohlásil Leclerc.

Carlos Sainz (5./12.)

Španělský závodník svůj kompletní páteční program zcela podřídil nedělnímu závodu. Kvůli novému motoru totiž odstartuje z konce pole.

„Byl to pro nás trochu odlišný pátek. Mysleli jsme na to, že kvůli výměně pohonné jednotky budeme startovat z chvostu pole. Kontrolovali jsme, zda vše probíhá hladce, zkoušeli jsme různá nastavení a pracovali s měkkou i střední směsí. Soustředili jsme se hlavně na závodní simulace.

Bylo trochu zvláštní odjet tréninky bez jediné kvalifikační simulace, ale naším jasným cílem je posunout se kupředu v nedělním závodě. Auto vypadá konkurenceschopně a trať se od loňska v mnohém změnila. Má výbornou přilnavost, jednu z nejlepších tento rok. Je důležité pochopit, jak to ovlivní pneumatiky a jejich chování,“ ví Sainz.

Doporučujeme

Články odjinud