Ferrari se během testů podívá na kvalifikační problémy

Ferrari se během testů podívá na kvalifikační problémy

Ferrari v Barceloně ztratilo v kvalifikaci na Mercedes a do závodu odstartovali jezdci Scuderie až ze třetí řady za oběma Red Bully. V úterý začínají v Barceloně testy a Ferrari už ví, na co se zaměřit.

Týmy ve Španělsku zůstávají a totéž platí pro část jezdců. V úterý a ve středu se totiž uskuteční první ze dvou letošních sezónních testů. Do vozu Ferrari usedne v úterý Sebastian Vettel. Ferrari se bude pokoušet vyřešit své problémy z kvalifikace.

„Inženýři přišli na to, co se stalo,“ uvedl pro Motorsport.com Maurizio Arrivabene. „Bude potřeba provést nezbytné kontroly v úterním testu a doufám, že najdeme rychlé řešení.“

Obecně se předpokládá, že Ferrari mělo problém s pneumatikami a to v důsledku teploty trati. Arrivabene připustil, že se nejednalo o nový problém. Na některých tratích je prý větší, na některých menší.

Šéf Ferrari si zároveň myslí, že kdyby jeho jezdci odstartovali z vyšších pozic, měli by mnohem větší šanci vyhrát.

„Kdybychom měli lepší startovní pozici, myslím, že příležitost by tam byla. Stačí se podívat na časy na kolo v závodě: byli jsme rychlejší než Red Bully. Ale musím je a Maxe pochválit za skvělý závod. Prokázal je skutečně velmi vyspělým jezdcem.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud