Ferrari prý nakupuje inženýry, Mattiacci buduje nový tým

Ferrari prý nakupuje inženýry, Mattiacci buduje nový tým

Maranello se nachází v seismicky poměrně aktivní oblasti. V těchto týdnech se ale otřásá z jiných důvodů. Nový šéf Scuderie Ferrari dělá velké reorganizační změny.

Mattiacci si jako zkušený manažér situaci v týmu nejdříve zanalyzoval a následně zahájil sérii změn.

Už o víkendu se objevily informace, že se chvěje křeslo pod šéfem motorářů Lucou Marmorinim (nebo byl již dokonce odvolán).

„Nechci ukazovat na jednotlivce a už vůbec ne v průběhu závodního víkendu. Tým předěláváme a posilujeme. Jednotlivce ale komentovat nebudu“, říká Mattiacci.

„Není potřeba dělat žádná oznámení, nejlepším oznámením jsou výsledky“, nastiňuje Mattiacci novou politiku Ferrari. 

„Nyní potřebujeme udělat nový tým pro rok 2015. Potřebujeme dělat prohlášení? Ne. Potřebujeme se zlepšit? Ano. Taková je naše pozice, nemusíme dělat žádná prohlášení v tuto chvíli.“ 

Gazzetta dello Sport mezi tím přinesla informaci, že Ferrari nakoupilo deset nových inženýrů. Mimo jiné má jít o tři lidi z Mercedesu a tři z Red Bullu.

Na to už stihli reagovat Wolff a Lauda. Pro Auto motor und Sport řekli, že všichni klíčoví inženýři Mercedesu mají dlouhodobé smlouvy. To platí i pro šéfa motorů Andyho Cowella. 

Uvidíme, jak se Ferrari nové změny vyplatí. Před pár lety prohlašoval Stefano Domenicalli, že Ferrari buduje neporazitelnou strukturu. Nic se však na výkonech rudých monopostů nezměnilo.

Doporučujeme

Články odjinud