Ferrari prý chce Boba Bella

Ferrari prý chce Boba Bella

Adam Cooper na svém blogu píše, že Ferrari má v plánu přilákat do Maranella Boba Bella (*1958), který naposledy působil a vlastně stále působí u Mercedesu.

Adam Cooper píše, že mu přímo Ferrari potvrdilo, že součástí Mattiacciho restrukturalizace je také posilování týmu. Je ale otázkou, zda do Ferrari přijde zrovna Bob Bell. Pokud ano, skoro by se nám ve Ferrari utvořil tým, který stál za tituly Renaultu v letech 2005 a 2006. Jamese Allisona a Fernanda Alonsa by doplnil právě Bell.

Bell toho má ale ve svém formulovém životopise zapsáno daleko více, působil také u Benettonu, McLarenu, Jordanu a naposledy do konce loňského roku u Mercesu jako technický ředitel. U stříbrných šípů stále zůstává, ale má na starosti věci „mimo formuli 1“. Podle všeho si tak odpracovává konkurenční doložku.

Cooper trochu popustil uzdu fantazii a zaspekuloval si. Pokud by Montezemolo přece jen u Ferrari skončil, mohl by ho nahradit Marco Mattiacci a Bell se stát šéfem Scuderie. Je to ale samozřejmě jen teorie.

Montezemolo sice odmítl, že by z Ferrari odcházel, v Maranellu prý ale podle mnoha médií nepanuje zrovna veselá atmosféra. Ke špatným výsledkům přibylo i vytvoření koncernu FIAT-Chrysler. Montezemolo měl dokonce podle Corriere della Sera říci, že „Ferrari je nyní americké a skončila jedna éra“. Připomeňme, že ještě za života Enza nebylo Ferrari daleko od toho, aby se stalo součástí amerického Fordu.

Doporučujeme

Články odjinud