Ferrari prozradilo název vozu pro rok 2021 i průběh jeho prezentace | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Ferrari prozradilo název vozu pro rok 2021 i průběh jeho prezentace

Ferrari představí svůj vůz pro sezónu 2021 až těsně před předsezónními testy.

Ferrari letos slavilo 1000 závodů ve formuli 1, a tak i prezentaci svého vozu pojalo s velkou pompou. Výkon vozu ale už tak oslnivý nebyl.

Mattia Binotto v rozhovoru s novináři prozradil, že vůz pro rok 2021 ponese název SF21.

Samotná prezentace bude odlišná od předešlých let. Při první prezentaci představí tým jezdce, tým a partnery. Samotné auto představí Ferrari až těsně před testy – zřejmě už rovnou v Barceloně. Testy mají začít 2. března a trvat tři dny.

Pravidla do jisté míry zmrazují vývoj vozu a týmy se navíc velmi rychle přeorientují na vývoj vozu pro rok 2022. Ferrari tak z hlediska zlepšení vkládá naděje spíše do pohonné jednotky.

„Mohu potvrdit, že motor běží na dynamometru dobře,“ řekl Binotto. „Pokud jde o výkon, dosahujeme dobrého pokroku, významného ve srovnání s rokem 2020. Z hlediska pohonné jednotky se vrátíme k tomu, abychom byli konkurenceschopní. Nebudeme nejhorší na roštu. Takový je alespoň pocit, který jsem dostal z dat na dynamometru. Ale nemohu vědět, co dělají ostatní a ani to, jak moc pokročili.“

Podle Binotta se pracuje i na aerodynamice. Ferrari se snaží o to, aby měl SF21 menší odpor ve srovnání se svým předchůdcem. 

Doporučujeme

Články odjinud