Ferrari pro neděli doufá v nižší teploty

Ferrari pro neděli doufá v nižší teploty

Ferrari podle slov Fernanda Alonsa sází na chladnější teploty, které jsou zítra na Hockenheimu očekávány.

„Zdá se, že chladnější teploty na nás letos mají takový efekt, že jsme potom konkurenceschopnější. Hodně se nám opotřebovávají pneumatiky, obzvlášť ty zadní, jelikož je kvůli nedostatečnému přítlaku protáčíme, a když je teplo a jsou vysoké teploty trati, tak je tento efekt ještě větší,” řekl sedmý na startu Alonso.

F12014Germany_HZ5545.jpgF12014Germany_HZ5634.jpgF12014Germany_HZ6835.jpg

„Pro závod je to nepodstatná věc, ale v kvalifikaci na nových pneumatikách si myslím, že tyto problémy s přilnavostí maskujeme. Myslím, že musíme počkat, vždy jsou v závodech jistá překvapení. Někde očekáváme, že budeme konkurenceschopní a nakonec nejsme, a někde zase konkurenceschopní jsme. Myslím, že Williams a Mercedes jsou příliš rychlí na to, abychom s nimi bojovali, ale Red Bull, Force India a McLaren se dají porazit. (Jenson) Button za námi startuje z jedenácté pozice na nové sadě pneumatik, takže bude v závodě velmi rychlý. Také (Lewis) Hamilton nás rychle dožene a předjede, takže to nebude snadný závod.”

Kimi Räikkönen v kvalifikaci obsadil až dvanáctou příčku. „O tomto víkendu jsem měl několik technických problémů, kvůli kterým jsem v garáži strávil více času než obvykle. Ale už od včerejšího odpoledne je můj pocit z vozu lepší. V Q1 to šlo docela dobře, když jsem ale v Q2 nasadil druhou sadu nových superměkkých gum, tak jsem ve druhé zatáčce ztratil kontrolu nad zadní částí auta a také přišel o spoustu času. Pak už to nebylo možné dohnat. Měli jsme problémy včera i dnes ráno, takže ani to příliš nepomohlo.”

Doporučujeme

Články odjinud