Ferrari přiveze na první závod do Austrálie vylepšený motor

Ferrari přiveze na první závod do Austrálie vylepšený motor

Italský výrobce v Barceloně zřejmě testuje hned několik specifikací.

Ferrari na úvodní Velkou cenu Austrálie přiveze upravenou pohonnou jednotku. V předsezónních testech pro ni sbírá data z různých specifikací.

Zatímco tovární tým a zákaznický Haas jezdí s aktuálním motorem, Sauber a Toro Rosso mají k dispozici starší jednotky. Jak však poodhalil tým Haas, všechny specifikace se zřejmě liší.

„Podle toho, co vím, ta pohonná jednotka, se kterou tu jezdíme, není pohonnou jednotkou, se kterou pojedeme v Melbourne,“ řekl šéf týmu Gene Haas.

„Tohle jsou spíše testovací kombinace, takže motor se bude trošku lišit.“

Na dotaz, zda Haas v Barceloně testuje se stejnou pohonnou jednotkou jako Ferrari, Američan odpověděl: „Já nevím. Oni (od loňské sezóny) provedli řadu změn a podle nich se jedná o zcela nový motor.

Zřejmě tu tak asi mají různé specifikace motorů, každá má odlišné díly a oni se chtějí ujistit, že jsou všechny spolehlivé. Já bych řekl, že prakticky každý motor je trochu odlišný.

Jednou z věcí, které po nás chtějí, je najet spoustu kol, vzít ho zpátky, podívat se na něj a zjistit, jestli je s jejich designem nějaký problém.“

Vedle pohonné jednotky se v Austrálii bude lišit také specifikace jednotlivých vozů. Haas však prozradil, že v jeho případě o velké změny nepůjde.

„Šasi je samozřejmě homologované, takže si nemyslím, že to bude o tolik odlišné od toho, co uvidíme v Melbourne.

Možná se trochu změní přední křídlo vzhledem k těm potížím, které jsme měli, ale myslím, že to, co vidíme tady, je stejné jako pro Melbourne.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud