Ferrari: Příští rok se dočkáme obrovských překvapení v rozložení sil

Ferrari: Příští rok se dočkáme obrovských překvapení v rozložení sil

Velké změny pravidel přinesou podle šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho velké změny v rozložení sil mezi týmy ve startovním poli.

V roce 2014 nasadí týmy nové šestiválcové motory a kolem nich postavené zcela nové monoposty. Změny jsou tak velké, že podle Ferrari nezůstane kámen na kameni.

"Všechny týmy si uvědomují, že pokud chtějí být silné v roce 2014, musejí velmi rychlé začít přesouvat zdroje, protože je to velmi komplexní záležitost, hlavně pro velké stáje," řekl šéf Ferrari Stefano Domenicali pro oficiální stránky formule 1.

"Můj odhad je, že bychom se v příští sezóně mohli dočkat obrovských překvapení, co se rozložení sil týče. Z mého pohledu, kam moje paměť sahá, jsou změny, kterým čelíme, největší, jaké jsme kdy ve formuli 1 měli. Je opravdu důležité je dobře zvládnout, jinak budete ztracení."

Ferrari už dříve prozradilo, že po Singapuru rozhodne, kolik zdrojů ještě nechá letošnímu vozu a kolik jich přidělí monopostu 2014. Podle Domenicaliho jich ale v každém případě pro letošní rok nezbyde moc.

"Září je měsíc, ve kterém budeme muset začít překlápět (zdroje), protože je projekt 2014 velmi komplexní. Na konci září budou přesunuti v podstatě všichni, samozřejmě v závislosti na situaci v šampionátu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud