Ferrari přesouvá svou pozornost na vůz pro rok 2015

Ferrari přesouvá svou pozornost na vůz pro rok 2015

Ferrari postupně přesouvá své zdroje na vůz pro rok 2015. Na velké ceny přesto bude vozit díly, které bude zkoušet přímo na trati. Půjde o testy komponent, které mohou být využity při vývoji budoucího vozu.

„V této fázi sezóny se pozornost v továrně obrací na vůz pro příští rok,“ říká Pat Fry. „Je tu ale ještě docela dost věcí, které se můžeme naučit při testování na trati, takže budeme nasazovat některé specifické zkušební díly pro příští rok a další vývoj F14 T, což nám pomůže se lépe připravit na příští rok,“ pokračuje Fry.

Monza byl pro Ferrari nejen nejtěžší ale také nejméně úspěšný závod. Ze Singapuru bude chtít Ferrari odjet s lepším výsledkem.

„Po dvou závodech ve Spa a v Monze, kdy jsme jezdili na okruzích s nízkým přítlakem, míříme nyní do Singapuru, který se nachází na zcela opačném konci spektra.“

„Budeme se snažit dostat se dopředu a zaměříme se na to, abychom z našeho balíčku dostali co nejvíce. Je to sice noční závod, ale teploty jsou i tak velmi vysoké, což klade vysoké nároky na chladicí systémy pro motor a ERS. Start-stop profil tratě navíc hodně zatěžuje brzdové systémy, zejména pro ty přední je to velká zátěž.“

Doporučujeme

Články odjinud