Ferrari představilo sestavu svých juniorů pro rok 2023. Arthur Leclerc a Oliver Bearman míří do F2 | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Ferrari představilo sestavu svých juniorů pro rok 2023. Arthur Leclerc a Oliver Bearman míří do F2

Jezdecká akademie Ferrari bude mít letos osm členů včetně dvou nováčků. Arthur Leclerc a Oliver Bearman povýší do F2.

Juniorský program italské stáje, který se oficiálně jmenuje Ferrari Driver Academy (FDA), byl založen v roce 2009 a jeho cílem je podpora a výchova mladých talentů.

V minulosti byli členy programu například Jules Bianchi, Sergio Pérez, Charles Leclerc či Mick Schumacher, který FDA opustil vloni v prosinci.

V nadcházející sezoně bude Ferrari v juniorských sériích reprezentovat celkem osm jmen, přičemž hlavní pozornost bude upřena především k jezdcům, které čeká debut ve formuli 2. To se týká Olivera Bearmana, třetího muže loňské F3, a Arthura Leclerca, který rovněž v F3 skončil šestý.

Novými členy jezdecké akademie Ferrari se stali 16letý Fin Tuukka Taponen a stejně stará Brazilka Aurélia Nobelsová, která se po Maye Weugovové stala druhou dívkou ve FDA.

„Začátek nového akademického roku je vždy velmi výjimečným okamžikem. Letos to bude mimořádně těžká sezona, protože sedm z osmi našich jezdců bude ve své kategorii nováčky, takže před nimi stojí ještě náročnější výzva,“ uvedl šéf FDA Marco Matassa.

Sestava FDA pro sezonu 2023

Jméno Šampionát
Arthur Leclerc FIA F2
Dino Beganovic FIA F3
James Wharton F4 (Itálie+UAE)
Maya Weugová FRECA
Oliver Bearman FIA F2
Rafael Câmara FRECA
Tuukka Taponen F4 (Itálie+UAE)
Aurélia Nobelsová F4 (Itálie)

Doporučujeme

Články odjinud