Ferrari pracuje naplno na inovativním voze pro rok 2012

Ferrari pracuje naplno na inovativním voze pro rok 2012

Scuderia Ferrari se zcela nevzdala nadějí na úspěch v letošním šampionátu, ale ve vývoji se už téměř výhradně věnuje monopostu pro příští sezónu.

"Naším reálným cílem pro zbývajících osm Grand Prix je vyhrávat závody a získat co nejvíce bodů," uvedl šéf týmu Stefano Domenicali. "Jsem si jistý, že můžeme získat dobré výsledky, ale neměli bychom hledět na klasifikaci, protože víme, že vzhledem k současné ztrátě bude šampionát velmi těžký. Ale uvidíme, jak na tom budeme za pár závodů. Máme potenciál na to, aby se nám dařilo. Musíme si věřit."

Protože jsou letošní šance Ferrari velmi malé, maranellští inženýři se intenzivně věnují vozu, který Scuderia nasadí příští rok. Cíl je zřejmý, je potřeba se vyhnout opakovaní situace z posledních let, kdy bylo třeba dohánět nevydařený vstup do sezóny.

"Co se týče vývoje 150º Italia, jsme téměř na konci cesty, ale to neznamená, že se práce na letošním voze zastavily úplně. Ale teď už pracujeme naplno na voze 2012," prozradil Domenicali. "Co se týče pravidel pro příští rok, kromě těch, které se týkají výfuků, nebude moc změn, proto je možné nové vozy popsat jako evoluci aut 2011."

"Ovšem viděl jsem model vozu v aerodynamickém tunelu a práce v oddělení designu, a můžu říct, že to bude velmi inovativní stroj. Ve skutečnosti se to dalo očekávat, protože je to nutné vzhledem k našemu prvnímu cíli, což je být v roce 2012 konkurenceschopnými hned od začátku sezóny."

Domenicali nezapomněl ani na výročí Michaela Schumachera. "Bude to pro něj mimořádný víkend, protože oslaví 20. let ve formuli 1, což znamená, že je součástí historie tohoto sportu i jeho současnosti. Jeho zisk sedmi titulů dokazuje, že je nejlepší jezdec, který kdy v tomto sportu byl. Je v srdcích všech u Ferrari a všichni mu přejeme, aby se mu při této mimořádné příležitosti dařilo."

Doporučujeme

Články odjinud