Ferrari pracuje na voze pro příští rok, ale doufá v porážku McLarenu

Ferrari pracuje na voze pro příští rok, ale doufá v porážku McLarenu

Maranellští se smířili s tím, že letošní tituly nezískají, ale rádi by obsadili alespoň druhá místa. Alonso tuto pozici drží, tým je ale třetí s nemalou ztrátou na McLaren.

Rivalita mezi Ferrari a McLarenem trvá desítky let, takže souboj mezi těmito dvěma týmy o druhé místo v poháru týmů je prestižní záležitostí. "Vzpínající se kůň ztrácí na druhý McLaren 71 bodů v poháru konstruktérů, ale dohnat anglický tým je matematicky možné," prohlásilo Ferrari před závodem v Singapuru.

Ferrari chce bojovat ve zbývajících Grand Prix o jednotlivá vítězství, ale prioritou je už příští rok. "Zbývající závody nabídnou velmi užitečnou možnost testovat některé díly, které by mohly být použité na voze 2012. I když jsou inženýři soustředěni na auto pro příští rok, letošní 150º Italia bude mít pár úprav aerodynamiky, hlavně kolem zadního křídla. Tyto úpravy byly naplánované ještě předtím, než se oddělení aerodynamiky zcela zaměřilo na příští rok."

V Singapuru bude hrát do karet Ferrari alokace pneumatik, Pirelli totiž přiveze své dvě nejměkčí směsi. "Kdybychom si mohli sami vybírat pneumatiky, zvolili bychom přesně takovou kombinaci," řekl Felipe Massa. "Ale pneumatiky samy o sobě nemůžou vyřešit vše."

O něco jednodušší má Ferrari zisk druhého místa v poháru jezdců. Alonso se na něj posunul po závodě v Monze, má teď náskok pěti bodů před třetím Jensonem Buttonem.

Doporučujeme

Články odjinud