Ferrari potvrdilo, že v Kanadě učiní výkonnostní skok

Ferrari potvrdilo, že v Kanadě učiní výkonnostní skok

Začne se projevovat příchod Jamese Allisona do Maranella?

Už je to nějaký ten pátek, co James Allison přišel do Ferrari. Jeho vliv na výkon rudých monopostů ale nemohl být vidět hned. Nějakou dobu trvalo, než se zorientoval a vývoj dílů od počátku do jejich nasazení trvá měsíce. Uvidíme první výrazný posun formy Ferrari v Kanadě?

Allison potvrdil, že jeho tým bojuje fakticky na třech frontách. V první řadě je zde krátkodobý vývoj, který má smazat nebo minimalizovat ztrátu zejména na Red Bull, v další pak dlouhodobý vývoj a nesmíme ani zapomínat na pohonnou jednotku.

Ferrari do Kanady přiveze větší balík úprav a také nový software pro pohonnou jednotku.

„Přestože náš vývojový program za poslední týdny slušně pokročil, je těžké přesněji předpovědět, co to bude znamenat pro konkurenceschopnost F14 T, protože nevíme, co do Montrealu přivezou soupeři”, říká Allison pro web Ferrari.

„Musíme být schopni co nejlépe využít kreativitu a originalitu našich inženýrů. Víme, že neexistuje žádná kouzelná hůlka, ale máme velké množství talentů a pracujeme na implementaci a přístupu k práci, který zajistí, aby to vyplynulo na povrch”, dodává technický ředitel Ferrari.   

Doporučujeme

Články odjinud