Ferrari potvrdilo příchod Vasseura  | Foto: Scuderia Ferrari

Foto: Scuderia Ferrari

Ferrari potvrdilo příchod Vasseura

Ferrari oficiálně oznámilo, že se Frédéric Vasseur stal jeho novým týmový šéfem. Vasseur byl v novém působišti představen jen pár desítek minut po oficiálním konci v Sauberu.

O příchodu čtyřiapadesátiletého Frédérica Vasseura do Ferrari se spekulovalo již od listopadu, kdy na funkci týmového principála Scuderie rezignoval Mattia Binotto.

Francouz se práce ve Ferrari ujme 9. ledna. Vedle role týmového šéfa bude rovněž zastávat roli generálního manažera Scuderie.

„Jsme rádi, že můžeme ve Ferrari přivítat Freda Vasseura na pozici šéfa týmu. Během své kariéry úspěšně kombinoval své technické přednosti jako vystudovaný inženýr s důslednou schopností dostat ze svých jezdců a týmů to nejlepší. Tento přístup a jeho vůdčí schopnosti jsou tím, co potřebujeme k tomu, abychom posunuli Ferrari kupředu,“ uvedl v tiskovém prohlášení výkonný ředitel Ferrari Benedetto Vigna.

„Jsem opravdu potěšen a poctěn, že mohu převzít vedení Scuderie Ferrari jako šéf týmu. Ferrari pro mě jako člověka s celoživotní vášní pro motoristický sport vždy představovalo vrchol závodního světa. Těším se na spolupráci s talentovaným a velmi zapáleným týmem v Maranellu,“ prohlásil Vasseur.

Vasseur má za sebou pětileté angažmá v Sauberu, potažmo Alfě Romeo, kde vedle týmového bosse zastával i funkci výkonného ředitele. Před působením v Hinwilu Vasseur krátce šéfoval týmu Renault.

V roce 2004 Vasseur společně s Nicolasem Todtem, jenž je nyní mj. manažerem Charlese Leclerca, založil stáj ART GP, která patří ke špičce v řadě juniorských formulových kategorií.

Doporučujeme

Články odjinud