Ferrari potvrdilo kritiku od Alonsa, ten se zatím postihů bát nemusí

Ferrari potvrdilo kritiku od Alonsa, ten se zatím postihů bát nemusí

Ferrari se v oficiálních vyjádřeních snaží uklidňovat situaci. Luca di Montezemolo pouze naznačil, že čas od času by bylo potřeba neposlušné dítě vytahat za uši.

Fernando Alonso nebyl v kvalifikaci spokojen s prací týmu a skrze rádio ho zkritizoval. Ferrari o něco později potvrdilo, že záznamy kritiky byly autentické. Přepisy komunikace oblétly svět a čile se spekulovalo o tom, jak na frustrované Alonsovy výroky zareaguje prezident Ferrari Luca di Montezemolo. Jak se zdá, v Monze se Alonso žádných následků bát nemusí. 

"Když jste otcem od rodiny, někdy je potřeba, abyste syna vytahali za uši. Pro dobro rodiny je to důležité. Je důležitým členem naší rodiny. Někdy sdílím jeho názory, že by si zasloužil lepší auto, než v současnosti má. Třeba ve Spa ale odjel vynikající závod s Ferrari, a ne s Marussií. Jsem si jistý, že minimálně stejně - ne-li lépe - zajede i v Monze," prohlásil di Montezemolo. 

Alonso už dříve své výroky omlouval tím, že byly špatně pochopeny, vytrženy z kontextu a neodpovídají celkovým pocitům z kvalifikace. S jejími výsledky i s průběhem je prý spokojen. Na startu zítřejší Velké ceny Itálie bude pátý.

Doporučujeme

Články odjinud