Ferrari potvrdilo Carlose Sainze. Příští rok nahradí Vettela

Ferrari potvrdilo Carlose Sainze. Příští rok nahradí Vettela

Smooth Operator míří do Maranella. Ferrari dnes potvrdilo, že Carlos Sainz bude v příštím roce jezdit vedle Charlese Leclerca.

Ferrari bez většího překvapení potvrdilo příchod Carlose Sainze. Španěl s italskou stájí podepsal dvouletou smlouvu. 

„S potěšením oznamuji, že se Carlos od sezóny 2021 připojí ke Scuderii Ferrari,“ uvedl Mattia Binotto.

„Během pěti sezón, které má za sebou, se Carlos ukázal jako velký talent s technickými dovednostmi a atributy, díky nimž se dokonale hodí do naší rodiny. Zahájili jsme nový cyklus s cílem vrátit se na vrchol ve formuli 1. Bude to dlouhá cesta, která se neobejde bez problémů, zejména vzhledem k současné finanční a regulační situaci.“

Podle Binotta bude nutné novou výzvu řešit jiným způsobem než v nedávné minulosti. Je otázkou, co tím přesně myslí. Odchodem Vettela a příchodem Sainze tým ušetří nemalé finanční prostředky, i kdy mzdy jezdců se do rozpočtového stropu nepočítají.

Nejmladší za 50 let

Binotto také uvedl, že nová jezdecká dvojice je nejmladší za 50 let. Ale jde o „nejlepší možnou kombinaci, která nám pomůže dosáhnout cílů, které jsme si sami stanovili.“

Sainz a Leclerc

  • Průměrný věk v příštím roce: méně než 25 let
  • Počet titulů: 0
  • Počet vítězství: 2 (obě Leclerc)
  • Počet pódií: 11 (z toho 10 Leclerc)

Pro Sainze je to čtvrtý tým ve F1

Carlos Sainz začínal ve F1 v roce 2015 v Toro Rosso jako člen juniorského programu Red Bullu. Jeho týmovým kolegou byl Max Verstappen. V průběhu sezóny 2017 přestoupil do Renaultu, kde nahradil Jolyona Palmera. U Renaultu zůstal také v roce 2018. O rok později ale už jezdil za McLaren, se kterým v Brazílii 2019 získal první pódium.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud