Ferrari: Potřebujeme se zlepšit ve všem, hlavně s výfuky

Ferrari: Potřebujeme se zlepšit ve všem, hlavně s výfuky

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali se domnívá, že maranellský monopost nejvíce ztrácí na konkurenci v oblasti využívání výfukových plynů pro aerodynamické účely.

Zvyšování přítlaku v zadní části vozu pomocí výfukových plynů je jedním z hlavních témat posledních sezón a Ferrari si myslí, že v tomto směru stále ztrácí.

"Celkově jsme blíž čelu v kvalifikaci a závodě, v kvalifikaci je rozdíl větší," řekl Domenicali pro BBC. "Ale oblast, ve které podle mě nejsme úplně na vrcholu, je výfukový efekt."

"Nejsem inženýr, ale je to relevantní k určitým podmínkám na trati, k určitým typům zatáček. Věřím, že v této oblasti jsou (Red Bull) stále lepší."

Domenicali však vidí prostor pro zlepšení všude. Současnou formu nepovažuje za dostatečnou pro vítězství v šampionátu.

"Na technické úrovni, manažerské úrovni, s úrovní našeho zázemí, na všech úrovních se potřebujeme zlepšit," uvedl. "Mojí zodpovědností je se pokusit tu situaci zlepšit a dát těm správným lidem příslušné pravomoci, aby mohli dělat svoji práci."

"Určitě nepomáhá, že jsme ve dvou z posledních tří let prohráli šampionát v posledním závodě, protože to zvyšuje tlak. I když jsme neměli nejlepší auto, ziskem titulu by bylo vše smazáno, ale takový je život. Takže jde o to zůstat v klidu a snažit se reagovat a zlepšovat."

Doporučujeme

Články odjinud